"Worldcon" sau "World Science Fiction Convention" - Conventia Mondiala de Science Fiction este intalnirea anuala a Societatii Mondiale de Science Fiction - World Science Fiction Society (WSFS). Worldcon -urile au avut loc in fiecare an incepand din 1939, exceptie fiind cei patru ani cat a durat cel de al-2-lea Razboi Mondial. Locatiile au fost in Statele Unite, Canada Australia, Anglia, Scotia, Germania si Olanda. Fanii SF au calatorit din intreaga lume pentru a participa la aceste evenimente din Japonia, Israel, Argentina, Brazilia, Norvegia, Finlanda, Croatia si Rusia.

Worldcon-ul aduna laolalta mii de oameni care isi impartasesc interesele in lucruri fantastice: filme, carti, stiinta, spatiu, televiziune, jocuri, costume, arta, animatie si multe altele. Anul viitor, cea de a 65-a editie a Worldcon-ului va avea loc in Japonia, in perioada 30 august-3 septembrie. Cu siguranta va fi o conventie plina de evenimente extraordinare ce vor fi pregatite fanilor de pe intreg cuprinsul pamantului. Vom regasi de asemenea parti deja familiare ale Worldcon-urilor: o sumedenie de programe SF si Fantasy, invitati, Premiile Hugo, Bal Mascat, expozitii si prezentari de arte vizuale, toate cu un record de participare.

Nippon 2007 va fi prima data cind Worldcon-ul va fi gazduit de Japonia. Combinatia dintre inovatia japoneza si traditia Worldcon va face din acesta un eveniment de neuitat. Experienta Worldcon-ului japonez va incepe cu trenul sau autobuzul in jurul metropolei Tokyo, dupa ce vei face primul pas din avion pe Aeroportul Narita. Vei lua trenul sau autobuzul in jurul metropolei Tokyo si vei merge catre cel mai mare oras de pe aceasta planeta si te vei da jos la Yokohama. Un alt aspect unic este acela ca Worldcon-ul va fi combinat cu Conventia Nationala Japoneza de Science Fiction.

Calitatea de participant la Worldcon iti ofera posibilitatea sa participi si la conventia nationala japoneza. Una din cele mai speciale momente ale Conventiei Japoneze este Balul Mascat care, in combinatie cu Balul Mascat al Worldcon-ului, va rezulta un eveniment spectaculos! De regula, Conventia Japoneza atrage in jur de 1500 - 2000 de participanti, deci se asteapta pentru Worldcon sa soseasca intre 3500 si 4500 de participanti. Sa ne vedem la Yokohama in 2007.
Pana atunci - Sayonara!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.