Daca vedeti in telefon un fisier cu numele caribe.sys, ar fi bine sa-l stergeti imediat. Este vorba de un virus care a afectat deja celularele mai multor bucuresteni.

Mai multi bucuresteni si-au dus telefoanele mobile la service dupa ce-au constat un "comportament ciudat" al terminalelor. Dupa ce au activat optiunea de bluetooth si au acceptat un mesaj s-au trezit ca pe ecranul terminalului scrie cum ca au primit un MMS numit caribe si ca ar trebui sa il deschida. Mare greseala. Unora dintre ei li s-a blocat telefonul, altii primeau acelasi mesaj de zeci de ori pe zi.

VIRUS. Este vorba de "Cabir", un virus care se raspandeste prin Bluetooth. Poate infecta orice device mobil care foloseste sistemul de operare Symbian Series 60 si are Bluetooth activat in modul "In descoperire". Este nevoie de interventia utilizatorului pentru ca el sa ruleze (utilizatorul trebuie sa clicaie pe fisierul caribe.sys proaspat primit si apoi sa aleaga sa-l instaleze, in ciuda unui mesaj care avertizeaza ca fisierul vine de la un provider necunoscut, ne-a explicat Razvan Stoica, Technology Communications Manager la BitDefender.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.