Internetul a devenit a doua sursa de stiri si informatii stiintifice dupa televiziune pentru locuitorii Statelor Unite, tendinta care se exinde la nivel global.

Raportul, elaborat de Pew Internet and American Life Project citat de editia online a jurnalului ZeeNews, spune ca o cinicme (20%) din americani obtin informatiile stiintifice de pe internet, in timp ce 41% se adreseaza programelor de televiziune.

Doar cu 14% sunt cotate revistele de specialitate si ziarele, iar radioul numai cu 4%in cazul conexiunilor internet de banda larga ori cu viteze de transfer foarte mari, 34% din utilizatori se bazeaza pe informatia online, si 33% pe informatia difuzata de televiziune.in ceea ce priveste stirile de interes general, situatia se schimba radical. Televiziunile nationale, radiourile si presa locala se afla in fata portalurilor de informatii generale. Internetul depaseste numai ziarele nationale aflate in criza de cititori. In jur de 87% dintre americani au cautat macar o data in viata informatii stiintifice sau "serioase" pe internet si nu in alte surse, se arata in raportul Pew.

Aceeasi tendinta de crestere a informatiei de pe internet se remarca si in Romania. In luna octombrie editiile online ale principalelor publicatii au inregistrat un numar record de vizitatori pe fondul cresterii numarului de romani care au accesat Internetul si a utilizatorilor din strainatate care au vizitat site-urile romanesti, informeaza NewsIn.

In data de 14 noiembrie serviciul Trafic.ro a stabilit un nou record al numarului de vizitatori unici inregistrati intr-o zi: 6.066.466 vizitatori unici. Tot in aceasta luna, a fost stabilit un nou record in ceea ce priveste numarul de vizitatori unici pe zi inregistrati de un site: 539.746 vizitatori unici inregistrati de Softpedia, in data de 14 noiembrie.

Trafic.ro, serviciul de analiza web care monitorizeaza majoritatea site-urilor din Romania, a contabilizat in luna octombrie 26,463,136 vizitatori unici dintre care peste sapte milioane de vizitatori unici au fost din din Romania si aproape 19,5 milioane de vizitatori unici din strainatate.

Audienta activa a Internetului in Romania (romanii care acceseaza Internetul cel putin o data pe luna) a crescut cu aproape 50% (mai exact, 48,4%) fata de inceputul anului, cand, conform aceleiasi surse, se situa la doar 4.737.426 de utilizatori activi.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.