O noua metoda de a fura date personale, pe internet, si-a facut prezenta si in Romania. "Impersonarea" afecteaza utilizatori individuali, companii, institutii publice

Virusi, viermi, spyware, phishing etc. O lista de amenintari informatice, care in lumea "reala" se traduce prin pagube de sute de milioane de euro, pe an, pentru persoane fizice, companii mici sau mari. La aceasta, se adauga banii cheltuiti cu solutii de protectie, departament de IT, consultanta si asa mai depare. Si cum baietii "inteligenti" se plictisesc cu vechile smecherii, trebuie sa vina cu noutati.

Cu un potential distructiv mai mare decat virusii, "impersonarea" creeaza deja mari neplaceri atat utilizatorilor casnici cat mai ales companiilor sau furnizorilor de servicii de comunicatii (ISP).

TEPE

"Impersonarea" este "modul prin care o persoana rau intentionata trimite e-mail-uri ca din partea unei alte persoane sau a unei companii", spune Oana Bornaz, CEO Axigen.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.