Cotatia actiunilor companiei Google, care detine cel mai mare motor de cautare, a depasit marti pragul de 500 de dolari, dupa ce profitul Google aproape s-a dublat in ultimul trimestru, ajungand la 733,4 milioane de dolari. Investitorii pariaza ca vanzarile si profitul companiei vor continua sa creasca. De la inceputul anului si pana in prezent, titlurile companiei au consemnat o crestere de 22%, iar ieri, o actiune Google era cotata la 509,65 de dolari pe Bursa americana Nasdaq, potrivit BBC.

Depasind pragul de 500 de dolari pe titlu, Google reuseste sa intre intr-un grup select de sase companii, intre care Berkshire Hathaway Inc. si Seaboard. Dupa listarea la Bursa in august 2004, reaminteste Bloomberg, cotatia titlurilor Google a crescut spectaculos, de la 85 de dolari, pana la 400 de dolari, anul trecut.

Pentru anul viitor, analistii bursieri ai BBC prognozeaza o crestere a cotatiei titlurilor Google pana la 600 de dolari. Aceasta evolutie "meteorica" a cotatiilor companiei americane a avut ca efect o crestere a valorii ei la peste 155 miliarde dolari, situand-o pe pozitia a treia in randul celor mai mari firme americane specializate in tehnologie, dupa Microsoft si Cisco System.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.