MobilEye reactioneaza la pericole rutiere. Sistemul costa circa 2.000 de euro iGO 2006, un alt ajutor pentru soferi

GPS& More a lansat pe piata auto din Romania MobilEye, un sistem inteligent de asistare a masinilor aflate in trafic. MobilEye este un dispozitiv de ultima generatie, ce functioneaza ca un "al treilea ochi" al soferului si il ajuta pe acesta sa conduca mai usor, in siguranta si sa preintampine accidentele de circulatie. Principala functie a sistemului MobilEye este de a-l atentiona pe sofer si de a-i creste capacitatea de a reactiona in situatii periculoase la volan, cauzate de neatentie sau oboseala.

Sistemul MobilEye este format dintr-o camera compacta situata pe parbriz. Pe langa camera de luat vederi, sistemul dispune si de un display de dimensiuni reduse, plasat pe bordul masinii.

Camera functioneaza cu ajutorul unui software foarte avansat, ce recreeaza modul de functionare a ochiului uman. Camera poate identifica mai multe tipuri de obiecte sau situatii intr-un mediu ce se modifica permanent si le afiseaza pe display, oferind astfel soferului o mai buna viziune asupra pozitiei sale in trafic. Totodata, sistemul este dotat si cu doua boxe capabile de a reda avertizarile sonore.

De asemenea, MobilEye functioneaza ca un sistem de atentionare in cazul schimbarii benzilor de mers sau al efectuarii depasirilor si atentioneaza soferul aflat la volan in momentul in care masina acestuia se apropie excesiv de autovehiculul din fata, redand in secunde distanta pana la acesta. Totodata, sistemul de navigare contribuie la imbunatatirea vizibilitatii pe timp de noapte si acopera toate "unghiurile moarte" ale autovehiculului.

Incepand de ieri, Sistemul MobilEye poate fi achizitionat de la toti dealerii autorizati, la un pret de circa 2.000 de euro.

MobilEye, continuatorul iGo 2006

In cursul acestui an, GPS& More a lansat sistemul de navigare rutiera prin GPS, iGO 2006.

Fata de versiunea din 2005, iGO 2006 ofera functii noi, precum functia de exportare a parcursurilor in format universal, functia de cautare a coordonatelor geografice, dar si posibilitatea selectarii destinatiei dupa intersectie. Prima functie permite exportarea pe computer, in format GPX, pentru eventualele prelucrari ulterioare ale traseelor salvate. Procesul de cautare a coordonatelor geografice se face in functie de latitudine si longitudine. Utilizatorii pot folosi ultima functie in cazul in care uita numarul adresei, operatia selectand numele strazii cu care se intersecteaza destinatia dorita.

Beneficiarii iGO 2006 pot folosi si optiunea de reglare a volumului, in functie de nivelul zgomotului din automobile. Sistemul beneficiaza si de o sensibilitate la devierea de la traseul planificat, care determina reactii imediate din partea vehiculului, in functie de gradul de deviere al traseului. Aplicatia iGO 2006 este comercializata in patru pachete: iGO Romania - 499 de lei, iGO Eastern Europe - 699 lei, iGO Western Europe - 799 lei si iGO Europe - 1099 lei.

Compania GPS&More a fost infiintata in anul 1999, in Israel, fiind unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii GPS pentru Europa de Est, in tari ca Bulgaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria si Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.