Pentru operationalizarea sistemului "Ghiseul virtual de plati", Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a anuntat, ieri, lansarea procedurii de selectie a procesatorilor de plati on-line cu carduri

In acest scop, cei interesati sunt asteptati sa depuna documentatia in vederea selectarii, la sediul institutiei. "Cresterea numarului de utilizatori de carduri impune dezvoltarea unor proiecte precum "Ghiseul virtual de plati", care au menirea de a simplica relatia cetatenilor cu instrumentele de plata.

De asemenea, acest proiect va imbunatati si relatiile cetatenilor cu administratia publica", a declarat ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy. Procedura de selectie a procesatorilor de plati on-line cu carduri, ca si documentele necesare sunt descrise in Ordinul ministrului nr. 435 privind procedura de selectare, publicat in Monitorul Oficial nr. 1052 /25.11.2005. Data limita a depunerii documentatiei de calificare este 21 decembrie a.c., ora 12.00.

Prin intermediul proiectului "Ghiseul virtual de plati" se urmareste asigurarea transparentei in furnizarea de informatii si servicii publice, eficienta utilizarii fondurilor publice, accesul egal, nediscriminatoriu la informatii si servicii publice, confidentialitatea si garantarea protejarii datelor cu caracter personal, asigurarea disponibilitatii informatiilor si a serviciilor publice. Proiectul conduce catre imbunatatirea situatiei existente in ceea ce priveste posibilitatea de plata electronica, la distanta, prin intermediul cardurilor bancare.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.