Yahoo Mail, care deserveste lunar 250 milioane de utilizatori activi, intentioneaza sa incorporeze programul Yahoo Messenger in serviciul de e-mail, a anuntat Brad Garlinghouse, vice-presedinte al departamentului de comunicatii in cadrul Yahoo. Utilizatorii vor putea rula cele doua programe in acelasi browser web, fara a mai fi necesara descarcarea si instalarea programului Yahoo Messenger.

Unificarea serviciilor de e-mail si mesagerie instant urmeaza exemplul rivalilor de la Google, care au combinat serviciul de chat Google Talk cu programul Gmail. Conform specialistilor din industria de profil, popularitatea Yahoo in ce priveste mesageria instant este de 10 ori mai mare decat numarul de utilizatori inregistrati ai Google e-mail.

In cadrul primei demonstratii publice dedicata celor doua servicii unificate, realizata cu ocazia conferintei Web 2.0 desfasurata in Noiembrie 2006 la San Francisco, Brad Garlinghouse a aratat cum la deschiderea unui mesaj e-mail, o pictograma informeaza utilizatorul privind prezenta on-line a expeditorului acestuia, moment in care poate decide initierea unei convorbiri. Aceasta maniera de comunicare este mai rapida si mai eficienta decat selectarea dintr-un mare numar de mesajele e-mail a celor care prezinta interes.

Versiunea existenta a Yahoo Messenger ofera de asemenea posibilitatea de a efectua apeluri telefonice, iar Yahoo va evalua oportunitatea integrarii acestora in noul sistem mail - instant messenger, a declarat un purtator de cuvant al companiei.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.