Microsoft a publicat Windows Vista Security Guide, pentru a permite companiilor sa inteleaga si sa configureze eficient masurile de securitate pentru calculatoarele desktop si laptop-urile care vor rula noul sistem de operare

Windows Vista, care va fi furnizat companiilor incepand cu 30 Noiembrie urmand ca la sfarsitul lunii Ianuarie sa fie disponibil si pentru publicul larg, este primul sistem de operare desktop lansat dupa aparitia Windows XP in 2001. Pe baza informatiilor primite de la utilizatori, agentii guvernamentale si experti in securitate, ghidul de securitate este proiectat pentru a oferi analize detaliate privind vulnerabilitatile, riscurile si masurile de prevenire a acestora, pentru a putea stabili un echilibru intre cerintele de securitate si considerentele de functionalitate.

Ghidul de securitate oferit de Microsoft va pune la dispozitie doua tipuri principale de configuratii, pentru a veni in intampinarea nevoilor specifice ale fiecarei companii si a putea modifica si testa o varietate de setari de securitate:

1. Mediul Enterprise Client (EC) - este proiectat pentru a asigura necesitatile de securitate adecvate pentru majoritatea companiilor.

2. Pentru situatiile in care securitatea depaseste in importanta considerentele de functionalitate, cum ar fi marile institutii financiare sau agentiile de informatii guvernamentale, ghidul recomanda implementarea configuratiilor Specialized Security - Limited Functionality (SSLF). Aceste setari de securitate pot fi personalizate pentru a oferi protectie imbunatatita impotriva aplicatiilor malware si a furtului de informatii.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.