Peste doi ani, cablurile aeriene din Bucuresti ar trebui mutate sub pamant. O initiativa laudabila, care ridica insa o multime de probleme pentru operatorii de cablu.

Asociatia de Comunicatii prin Cablu (ACC) vrea sa dezvolte un parteneriat cu Primaria Capitalei pentru demararea proiectului de ingropare a cablurilor, Netcity.

Proiectul NetCity, aprobat de Primaria Generala a Capitalei, prevede mutarea intregii infrastructuri aeriene de cablu din Bucuresti in subteran. Studiul de fezabilitate a fost facut de Trapec SA, iar consultanta este asigurata de Roland Berger.

PROBLEME

Numai ca ACC se plange ca proiectul va limita controlul operatorilor asupra propriilor retele. Ei vor fi nevoiti ca in urmatorii doi ani sa ingroape cablurile, in conditiile in care lucrarile nu au fost inca incepute. Acestia vor avea de ales intre a inchiria portiuni din reteaua metropolitana sau instalarea propriilor cabluri de fibra optica prin reteaua NetCity, iar accesul la retea va fi facut doar prin parteneriatul public-privat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.