Compania Apple a anuntat recent lansarea celui mai mic dispozitiv digital muzical din lume. Micutul "iPod shuffle" nu este nici macar cat o cutie de chibrituri, avand dimensiunile 4,12 x 2,7 x 1 cm si cantarind aproximativ 15 grame. In ciuda acestor dimensiuni, playerul are o memorie de 1 GB putand stoca aproximativ 240 de melodii a cate patru minute (continutul e variabil in functie de durata melodiilor), iar bateria e capabila sa redea pana la 12 ore de muzica.

Pentru a transfera melodiile pe iPod, primul pas care trebuie facut este descarcarea gratuita a facilitatii automatizate de umplere iTunes, de pe pagina web a companiei, dupa care se poate importa muzica de pe CD-uri. Pentru sincronizare, se conecteaza stativul Dock inclus in portul USB al calculatorului (se poate conecta atat la Mac, cat si la PC), iar muzica va fi transferata prin simpla andocare a iPod shuffle. Playerul este compatibil cu sistemele de operare Mac OS X, Windows XP SP 2, SP 4 si Windows 2000 si are acces la internet broadband. Tehnologia iTunes da posibilitatea importarii, organizarii si sincronizarii continutului digital, precum si a alegerii melodiilor intr-o ordine, fie preferentiala, fie aleatorie.

Datorita designului compact conferit de carcasa de aluminiu anodizat, producatorii estimeaza ca noul player va deveni, cat de curand, cel mai purtat dispozitiv muzical. "iPod Shuffle" este prevazut cu o clama de portabilitate cu ajutorul careia poate fi "agatat" oriunde pe imbracaminte: pe rever, pe curea, pe buzunar, pe butoniera, etc. Noul player este disponibil in magazinele Apple Romania si costa 339 lei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.