Difuzeaza stiri "la minut" si isi recunosc proprietarul

In timp ce companiile NTT Do Co Mo si Sharp lansau telefoanele prevazute cu sisteme de recunoastere a stapanului, Sony Ericsson anunta intrarea pe piata telecomunicatiilor a celui mai "inteligent" telefon al anului, prevazut cu toate functiile unui laptop si asigurand actualizarea automata, la fiecare ora, a fluxurilor de informatii. Cu noul celular, "P903i", lansat la sfarsitul lunii trecute, japonezii s-au intrecut pe ei insisi.

Telefonul este prevazut cu un card ce functioneaza aidoma unei chei de securitate, conectat wirelles, pe care proprietarul trebuie sa-l poarte tot timpul la el. "P903I" isi da seama atunci cand cardul se indeparteaza de el, blocandu-se si impiedicandu-i pe "intrusi" sa il acceseze. In cazul in care proprietarul pierde cardul respectiv, telefonul poate fi deblocat prin utilizarea unei parole prestabilite. De asemenea, ineditul celular este prevazut si cu o functie de recunoastere faciala. Utilizatorul trebuie sa isi faca trei fotografii si, de fiecare data cand incearca accesarea datelor stocate, mobilul ii va cere acestuia sa se fotografieze pentru a fi recunoscut. Software-ul va compara apoi pozele pe baza mai multor criterii, cum ar fi distanta dintre ochi.

Un alt model asemanator este varianta "SH903i", produsa de compania Sharp, telefon dotat cu o tehnologie de recunoastere a trasaturilor fetei si filtru de intimitate. Datorita softului de recunoastere a fetei, doar utilizatorul poate accesa informatiile confidentiale si private de pe telefon, nepermitand accesul neautorizat. Un alt mod de a proteja informatiilor este activarea filtrului de intimitate, care nu permite vizionarea LCD-ului din nici un unghi.

La toate aceste facilitati, se adauga sunetul ultrasonic, care are capacitatea de a tine insectele la distanta. Noul model Sharp "SH903I" dispune de un ecran LCD de 2,8 inci si este prevazut cu un senzor de lumina care protejeaza ochii, prin ajustarea luminozitatii. Utilizatorul poate sa asculte pana la 50 de ore de muzica neintrerupt pe telefon si poate inregistra imagini si fimulete cu ajutorul camerei video de 3 megapixeli cu autofocalizare. Companiile producatoare nu au anuntat inca preturile celor doua mobile.

Scanner incorporat si conectare rapida la Internet
Ecran TFT touch screen, cu rezolutie de 240x320 pixeli, tastatura Qwerty, sistem de operare Symbian 9.1, browser web Opera, tehnologii 3G, Wi-Fi, GPRS, Bluthoot Stereo, si Infrarosu, iata numai dintre caracteristicile noului "P990I", practic, cel mai performant telefon de pana acum. Lansat recent de catre compania Sony Ericsson, celularul "inteligent" are toate caracteristicile unui laptop, fiind prevazut cu cele mai noi tehnologii de comunicare, inclusiv Internet.

Noul "P990I" beneficiaza de sistemul de operare Symbian 9.1 si cea mai noua interfata, UIQ3. Acesta include numeroase aplicatii multimedia office, precum pachetul Quick Office, prevazut cu procesor de text, aplicatie de calcul tabelar, un viewer de documente in format PDF si o serie de module pentru gestionarea cat mai organizata a informatiilor si datelor stocate.

Din dotarea telefonului nu avea cum sa lipseasca cel mai bun browser web pentru telefoane existent la ora actuala, si anume Opera. Acesta permite navigarea si cautarea de informatii pe Internet, unificarea functiilor de cautare pe web si de cautare in cadrul paginii, reimprospatarea paginii, deschiderea unui site intr-un tab nou si accesarea listei de site-uri si link-uri preferate.

De asemenea, telefonul asigura utilizarea celor mai rapide retele fara fir si a celor mai avansate servicii ale operatorilor de retea, iar transmisiile RSS mobile ofera noutati la minut, prin actualizarea lor, la un anumit interval de timp sau chiar la o anumita ora, si permit expedierea acestora prin SMS ori e-mail, precum si vizitarea site-urilor care le furnizeaza. Sistemul de comunicare este deosebit de versatil, permitand conectarea fara fir la intranetul companiei, cu ajutorul conexiunii Bluetooth, in nodurile de retea WLAN din aeroporturi sau din alte centre de activitate.

Prin intermediul tehnologiei 3 G, telefonul ofera posibilitatea interlocutorilor de a se vedea intre ei. De asemenea, "P990I" este prevazut cu o camera foto-video digitala de 2 megapixeli, cu focalizare automata si inregistrare video, precum si camera secundara pentru videocall. Ca element de noutate, noul telefon are incorporat un scanner de carti de vizita. Acesta permite utilizarea camerei pentru a crea versiuni digitale ale cartilor de vizita si salvarea lor in cadrul contactelor din agenda. Ca facilitati de memorie, amintim: 128 MB Flash, 64 MB Ram, memory stick Duo Pro si card de 64 MB inclus. P990I costa in jur de 600 de euro.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.