Grupul de telefonie mobila Vodafone va lansa o retea fixa de conexiune pe banda larga in Marea Britanie, incepand cu 8 ianuarie 2007, deoarece compania incearca sa-si creasca veniturile ca furnizor de servicii complexe, atat pentru reteaua fixa, cat si pentru cea mobila, relateaza Reuters citata de NewsIn.

Compania britanica urmareste sa obtina pana la 10% din veniturile sale anuale, in urmatorii trei sau patru ani, din afacerea numita "Mobile Zone", care include servicii de Internet pe telefonul mobil.

Oferta Vodafone de servicii pe banda larga este cea mai recenta, pe piata aglomerata a acestui tip de servicii din Marea Britanie, care a devenit din ce in ce mai concurentiala, deoarece noii intrati incearca sa atraga clientii cu strategii atractive de preturi.

Vodafone a declarat, vineri, ca pretul lunar de 25 de lire pentru oferta "Vodafone Home" va acoperi abomanentul, accesul nerestrictionat la Internet, telefoane gratuite pe linia fixa, catre orice alta retea de telefonie fixa din Marea Britanie si o reducere de 25% pentru apelurile catre telefonul mobil sau catre un modem.

Compania mai ofera si o linie pentru urgentele tehnice, pentru serviciul de opt megabiti pe secunda, care va fi disponibila clientilor de telefonie mobila pe baza unor contracte de 18 luni. "Vodafone at Home vine in intampinarea unei nevoi din ce in ce mai mare de comunicare a clientilor, oferind atat servicii de telefonie mobila, cat si fixa", a anuntat compania, intr-o declaratie.

Operatorul britanic Vodafone si grupul olandez de sisteme de navigare TomTom au anuntat de curand ca vor lansa, in Olanda, in 2007, un sistem de ghidaj, in timp real, in trafic, prin intermediul semnalelor de telefonie mobila transmise din blocajele de trafic.

Directorul executiv al companiei Vodafone Olanda, Guy Laurence, a declarat ca este bucuros ca va putea ajuta clientii sa iasa din blocajele de trafic, in care ajung in mod obisnuit. "Sunt fericit ca voi putea face oamenii sa zambeasca, ajutandu-i sa iasa din blocajele de trafic in care sunt prinsi foarte frecvent", a spus Guy Laurence.

Telefoanele mobile transmit continuu semnale catre cea mai apropiata statie de telefonie mobila, ceea ce permite furnizorului de retea sa stabileasca localizarea aproximativa a telefonului. Compania Tom Tom va folosi informatiile de localizare, pentru a afla daca drumul este blocat, daca si cu cat va fi intarziata calatoria si daca exista drumuri alternative care pot fi folosite.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.