Microsoft Corp si Novell, unul din producatorii sitemului de operare Linux, au anuntat in urma cu cateva zile semnarea unui acord in urma caruia cele doua sisteme vor putea functiona pe acelasi hard-disk, aplicatiile unuia dintre ele putand sa fie folosite si daca sistemul de operare folosit este produs de compania rivala.

Cele doua companii au anuntat ieri si sumele de bani platite pentru aceasta afacere. Astfel, Microsoft va plati Novell 442 milioane de dolari in timp ce producatorul versiunii Suse Linux se angajeaza sa plateasca gigantului IT 40 de milioane de dolari in urmatorii trei ani.

Microsoft, cel mai mae producator de software din lume, va plati Novell un avans de 240 de milioane de dolari pentru a primi dreptul de folosire a aplicatiilor Suse Linux. Potrivit acordului, Microsoft va mai investi 60 de milioane in marketing si 34 de milioane de dolari pentru personalul care se va ocupa de recomandarea si vanzarea solutiilor tehnologice bazate pe cele doua sisteme de operare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.