Laura Georgescu a fost aleasa presedinte al Consiliului National al Audiovizualului, iar Rasvan Popescu a fost desemnat vicepresedinte interimar al CNA, in sedinta de vineri a Consiliului, care nu a avut un regim public si in care voturile membrilor au fost secrete.

Potrivit MEDIAFAX, in urma scrutinului organizat vineri la sediul CNA, Laura Georgescu a fost aleasa presedinte al CNA, cu noua voturi "pentru" si unul "impotriva". Propunerea va fi trimisa Parlamentului spre validare.

Daca va fi validata de plenul Parlamentului, Laura Georgescu va fi prima femeie numita presedinte al CNA.

Laura Georgescu a fost numita membru titular in CNA, pentru un mandat de sase ani, de plenul reunit al Parlamentului, pe 30 octombrie. Laura Georgescu a fost propusa de Guvern in calitate de membru titular al CNA.

Membrii CNA s-au intrunit vineri, in jurul orei 12.15, intr-o sedinta care nu a avut regim public, pentru a alege presedintele institutiei, functie pentru care a candidat doar Laura Georgescu, si vicepresedintele, pentru care au candidat Rasvan Popescu si Lorand Turos.

Sedinta in cadrul careia CNA si-a desemnat noii presedinte si vicepresedinte interimar s-a desfasurat cu usile inchise si s-a incheiat in jurul orei 14.00.
La sedinta CNA au participat Rasvan Popescu, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Florin Gabrea, Laura Corina Georgescu, Maria Monica Gubernat, Cristina Trepcea, Mihai Malaimare, Narcisa Iorga si Valentin - Alexandru Jucan. De asemenea, Christian Mititelu a participat la sedinta CNA in sistem de videoconferinta, el aflandu-se la Londra. Insa, Mititelu nu a putut vota.

Daca in cazul Laurei Georgescu membrii CNA au ajuns la un consens, membrii Consiliului nu au cazut de acord pentru alegerea vicepresedintelui CNA.

Astfel, in urma votului, s-a decis ca Rasvan Popescu sa fie vicepresedinte interimar al CNA pana la urmatoarea sedinta a Consiliului, in care vor fi organizate din nou alegeri pentru desemnarea vicepresedintelui institutiei. Urmatoarea sedinta a CNA ar urma sa aiba loc pe 8 ianuarie 2013.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.