CNA a aprobat lansarea TVR News, un parteneriat SRTv - Euronews, iar postul va incepe sa emita din 15 noiembrie, scrie MEDIAFAX.

Societatea Romana de Televiziune (SRTv) a primit, marti, aprobarea Consiliului National al Audiovizualului (CNA) de a transforma TVR Info in TVR News, noul post urmand sa emita din 15 noiembrie si sa difuzeze in mare parte programe ale Euronews, dar si continut produs de Televiziunea Romana.

Claudiu Saftoiu a spus ca, intr-o prima etapa, TVR News va difuza 3% continut nou, realizat de Departamentul Stiri al Televiziunii Romane (doua jurnale de cate 15 minute, de la orele 16.00 si 16.30, de luni pana vineri, care vor fi realizate in stilul Euronews), va retransmite produse informative de la TVR 1 (telematinalul, linia informativa de la 19.00 - 21.00 si emisiunea "Prim plan"), in restul timpului urmand sa transmita programe ale Euronews.

Din grila depusa la CNA, aproape 80% din programul TVR News va fi reprezentat de continut preluat de la Euronews. In ceea ce priveste programele sportive, acestea vor fi doar in limba romana si vor cuprinde doar materiale pentru care Televiziunea Romana detine drepturile.

"Continutul Euronews va fi subtitrat, in ceea ce priveste partea de magazine si reportaje. Jurnalele in direct (preluate de la Euronews, n.r.) vor fi transmise in limba engleza", a explicat Saftoiu, precizand ca va exista o optiune tehnica prin care limba engleza va putea fi schimbata de telespectatori cu o limba in care continutul Euronews este deja disponibil la nivel international.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.