Serviciul public britanic de radio si televizune este implicat in cel mai mare scandal sexual din istoria sa de 85 de ani, scrie evz.ro.

Reporterii BBC si-au luat la intrebari sefii in legatura cu un scandal sexual, care risca sa afecteze grav credibilitatea postului britanic public de televiziune. BBC se afla in faya unei crize interne, dupa ce au aparut informatii privind implicarea managerilor intr-unul dintre cele mai mari scandaluri de pedofilie, referitor la abuzul sexual asupra a 200 de copii.

In centrul scandalului se afla Jimmy Savile a fost timp de 50 de ani realizator la postul de televiziune BBC, dar acesta a murit anul trecut la varsta de 84 de ani.

Potrivit victimelor, barbatul ii obliga pe copii sa faca sex cu el in masina, in rulota lui si in cabina de machiaj, toate aflate pe „terenul” BBC. Mai mult, victimele sustin ca la abuzurile sexuale care s-au intins pe o perioada de 30 de ani au luat parte si alti angajati ai institutiei.

In total, noua angajati BBC sunt anchetati in prezent de politia britanica, informatiile indicand existenta unei adevarate "retele de pedofilie".

Mark Thompson, care era la conducerea BBC cand ar fi avut loc abuzurile comise de Jimmy Savile, a devenit recent noul CEO al "The New York Times". In timp ce anchetatorii cerceteaza rolul pe care l-a avut acesta in musamalizarea cazului, noii sai sefi americani il sustin. Thompson insusi spune ca nu a avut nicio idee despre ce facea jurnalistul BBC șsi, mai mult, nici macar nu l-a cunoscut vreodata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.