Industria media si divertismentului din Romania va creste la 3,4 miliarde de dolari americani pana in 2016, potrivit editiei de anul acesta a raportului PwC Global Entertainment and Media Outlook.

Piata locala de media si divertisment va creste de la 2,7 miliarde de dolari americani in 2012, la 3,4 miliarde in 2016, o rata medie de crestere anuala de 5,3%.

Cu toate acestea, in termeni reali, luand in considerare rata inflatiei, sectorul media si divertismentului din Romania va inregistra o crestere medie anuala reala modesta de doar 2%.

Cea mai mare parte a cresterii va veni din segmentul accesului la internet, atat prin conexiuni fixe, cat si mobile (rata medie anuala de crestere fiind estimata la 9,3% in termeni nominali), in vreme ce veniturile din publicitate vor inregistra o crestere moderata de 4,8%, rata medie anuala de crestere pana in 2016.

In schimb, cheltuielile consumatorilor finali pe produsele media, vor inregistra o evolutie real negativa, potrivit estimarilor PwC, cresterea nominala medie anuala fiind de 1,7%, sub rata estimata a inflatiei.

In aceste conditii, piata locala de media ramane a treia cea mai dinamica din Europa Centrala si de Est, dupa cea a Rusiei (cu un ritm mediu anual de crestere de 10,1%) si a Turciei (9,8%), devansand insa Ungaria (5,1%), Polonia (4,9%) si Republica Ceha (4,8%).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.