Consiliul de Administratie (CA) al Televiziunii Romane a fost avizat favorabil, marti, de Comisiile de cultura din Parlament, cu 20 de voturi "pentru", niciun vot impotriva si o abtinere.

De la sedinta comuna a Comisiilor de Cultura din Parlament in care au fost audiati membrii propusi s-au retras parlamentarii PDL, dupa ce propunerile acestui grup parlamentar pentru CA al TVR nu au fost acceptate la audiere.

Cei 13 membri titulari propusi pentru Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane sunt: Anne Juganaru, Claudiu Brinzan si Cristian Nitulescu (PSD), Claudiu Saftoiu, Lucia Hossu Longin si Irina Radu (PNL), Nicoleta Nicolicea (UNPR), Nagy Zoltan Levente (UDMR), Raico Cornea (Minoritati), Romina Surugiu (Presedintie), Gabriel Tufeanu (Guvern), Valentin Nicolau si Sorin Burtea (angajatii TVR), potrivit MEDIAFAX.

Membrii supleanti propusi sunt: Luminita Violeta Ristea, Mihai Cernea si Vasile Arhire (PSD), Dida Dragan, Daniela Barsan si Cristina Iancu (PNL), Rostas Peter Istvan (UDMR), Andreea Ghita-Jalica (Minoritati), Marius Oblu (Guvern), Mihai Radulescu si Ioana Catalina Popescu (angajatii TVR).

Parlamentul se va reuni, marti, in sedinta comuna, pentru validarea membrilor Consiliului de Administratie al Televiziunii Romane.

Consiliul de Administratie al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majoritatii deputatilor si senatorilor. Presedintele Consiliului de Administratie este numit de Parlament, pe o perioada de 4 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.