Legea “Big Brother”privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de retele publice de comunicatii electronice a fost promulgata de presedintele Traian Basescu.
Camera Deputatilor a adoptat, pe 22 mai, proiectul legii cu 197 de voturi “pentru”, 18 voturi “impotriva” si 13 abtineri.

Legea Big Brother, adoptata: Ce se schimba in serviciile de telefonie si Internet?

Actul legii prevede ca furnizorii de telefonie fixa, mobila si internet sunt obligati sa stocheze timp de sase luni toate datele legate de convorbirile telefonice si schimbul de email-uri, cu exceptia continutului corespondentei electronice sau al convorbirii telefonice. In cazul retelelor de telefonie fixa si mobila trebuie sa se retina numarul celui care formeaza, numarul destinatarului, numarul celui spre care a fost redirectionat apelul, precum si numele acestora. In cazul serviciilor de internet, se vor retine utilizatorul, serviciul de telefonie folosit, numarul de telefon al apelantului si al destinatarului, numele si adresa abonatilor, identitatea echipamentului folosit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.