CNA a decis sa amendeze cu 5 mii de lei televiziunea OTV si sa someze public posturile Romania TV, Realitatea TV si B1 TV, pentru incalcari ale legislatiei audiovizuale in reflectarea campaniei electorale.

OTV a fost amendat cu 5.000 de lei pentru mai multe emisiuni in care nu a fost respectata legislatia audiovizualului.

De exemplu, OTV a difuzat pe 14 mai, in emisiunea "Dan Diaconescu Direct", o inregistrare in care candidatul la primaria sectorului 6, Cristinel Eftimie, a spus ca Stefan Florescu, contracandidat independent, este "impostor, grandoman, om cu doua fete, mincinos, las, care in functia de Director General in Administratia Pietelor Sector 4 a avut posibilitatea sa fure". Potrivit CNA, nu au fost prezentate probe in sustinerea afirmatiilor lui Eftimie, asa cum prevede legislatia audiovizualului.

Pe de alta parte, Romania TV a fost somata public pentru ca, pe 14 mai, in emisiunile "Romania de la ora 8.00", "Romania de la ora 9.00" si "Romania de la ora 10.00", a difuzat o stire despre Gigi Becali - candidat la Primaria Capitalei - care a infiat un baiat. Potrivit membrilor CNA, stirile despre candidati pot fi difuzate doar in emisiunile electorale, de luni pana vineri, relateaza MEDIAFAX.

De asemenea, Romania TV a difuzat in 15 mai, in emisiunile "Romania de la ora 13.00" si "Romania de la ora 16.00", o stire despre Gigi Becali, care, intr-o interventie prin telefon, a facut afirmatii cu caracter discriminator, fapt care, de asemenea, a incalcat legislatia audiovizualului.

Pe de alta parte, Romania TV a difuzat in 15 mai, in "Romania de la ora 15.00" si "Romania de la ora 16.00", o stire despre un barbat din Iasi, care a ajuns la spital dupa ce a ingerat ceaiuri naturiste. In timpul stirii au fost difuzate declaratii cu Tudor Ciuhodaru, prezentat ca medic, dar care, in acelasi timp, este candidat independent la Primaria Iasi. Potrivit CNA, candidatii electorali pot fi prezenti doar in emisiuni electorale.

Si Realitatea TV a fost somata public, pentru ca in 14 mai, in timpul emisiunii "Realitatea la raport", a fost prezent Rares Manescu, candidat din partea USL la Primaria Sectorului 6, prezentat ca presedintele PNL Sector 6. Televiziunea nu a precizat insa ca respectiva emisiune este o dezbatere electorala, asa cum prevede legislatia audiovizualului.

Citeste si:
Postul de televiziune Realitatea Plus a fost amendat cu 10.000 de lei
Postul de televiziune...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.