Televiziunile private din Europa cheltuie peste 15 miliarde de euro pe an pentru achizitia de programe, potrivit unui studiu al Asociatiei Televiziunilor Comerciale din Europa (ACT).

Studiul vizeaza statii comerciale de televiziune din 15 tari europene, printre care si Romania. Televiziunile comerciale din aceste tari au cheltuit in 2010 o suma de 15,1 miliarde de euro (41 milioane de euro pe zi) pentru achizitia de continut.

O buna parte din acesta suma a fost reperzentata de achiztiile din Marea Britanie (in valoare de 6,3 miliarde de euro) si Franta (5,4 miliarde de euro), scrie adevarul.ro.

Daca luam in considerare si contributiile televiziunilor publice europene, dar si pe cele ale operatorilor mici de televiziune, putem concluziona ca in jur de 40% din incasarile televiziunilor din Europa sunt reinvestite in achizitia de continut pentru grila urmatorului sezon al fiecarui radiodifuzor“, a spus Philippe Delusinne, CEO al RTL Belgia si presedinte al ACT.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.