Rupert Murdoch, directorul general si fondatorul grupului de presa News Corp, aflat in centrul unui enorm scandal in Marea Britanie, intentiona sa predea conducerea companiei sale de peste un an, a anuntat luni Wall Street Journal, citat de AFP.

"Inainte de a aparea scandalul, batranul Murdoch intentiona sa demisioneze din functia de director general in favoarea lui Chase Carey, directorul executiv al grupului", scrie cotidianul pe site-ul sau de Internet, citand surse apropiate dosarului.

Murdoch are 80 de ani. "In virtutea acestui scenariu, Murdoch ramane presedinte", a adaugat cotidianul, detinut de News Corp.

"O asemenea schimbare - analizata de peste un an, potrivit unei surse apropiate dosarului - ar fi avut fara indoiala putine efecte asupra grupului dar ar fi avut o importanta simbolica enorma", apreciaza autorul articolului.

Australian si american, Rupert Murdoch, unul dintre cei mai importanti magnati media de pe planeta, urmeaza sa se explice marti in fata parlamentarilor britanici, scrie MEDIAFAX.


El este convocat in fata a zece deputati din Comisia pentru Media a Camerei Comunelor impreuna du fiul sau James, in varsta de 38 de ani, si de protejata sa, Rebekah Brooks, in varsta de 43 de ani, "regina tabloidelor" detronata, pentru a raspunde scandalului privind interceptarile telefonice realizate de News of the World.

Acest tabloid, pe care News Corp l-a inchis in urma cu cateva zile, este acuzat ca a piratat, din 2000, mesageria a circa 4.000 de persoane, intre care politicieni, celebritati si pe cea a unei eleve asasinate.

Acest caz genereaza o indignare puternica in Marea Britanie, implicand inclusiv Scotland Yard si Guvernul lui David Cameron.

Potrivit Wall Street Journal, "chiar daca Murdoch decide" sa cedeze locul, "nu va face acest lucru imediat", va trebui sa astepte "mai multe luni" ca furoarea publica sa scada in intensitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.