Mugur Isarescu este unul dintre cei mai bogati bugetari din Romania, averea sa fiind mai mare chiar si decat cea a lui Traian Basescu, presedintele tarii. Vezi ce bunuri detine primul bancher al statului.

Econtext.ro a calculat averea guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR), pe baza declaratiei sale de avere. Iar prima concluzie este pe masura: Mugur Isarescu are o avere de peste un milion de euro.

Mai exact, primul bancher al Romaniei are o avere evaluata la 1.083.501 euro.

In aceste calcule am avut in vedere ultima declaratie de avere a guvernatorului, completata de Mugur Isarescu la finele anului trecut si care este valabila pentru 2010.

  • Iata din ce este formata averea guvernatorului BNR:
Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei detine un teren de 14.610,96 de metri patrati (mp) in satul Silistea Snagovului, comuna Gruiu, din judetul Ilfov. Astfel, estimam valoarea terenului la 365.274 de euro. Intrucat detine acest teren impreuna cu sotia sa, consideram doar jumatate ca fiind in posesia lui Isarescu, adica 182.637 euro.

De asemenea, Mugur Isarescu mai detine un teren intravilan, cu o suprafata de 227,9 mp, in localitatea Dragasani, Valcea. A cumparat acest teren in 2003. In total, cele doua proprietati au o valoare de 185.372 euro.

Mai departe! Pe cele doua terenuri sunt construite doua case, cea din Dragasani fiind casa de vacanta. Casa din Silistea are o suprafata la sol de 260 mp. Potrivit preturilor de pe pe piata, casa din Silistea Snagovului ar valora circa 500.000 de euro, avand in vedere ca este o casa cu un etaj. Iar guvernatorului ii revine jumatate din ea, adica 250.000 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.