McCann Erickson Romania a castigat la Cannes, cel mai important festival de publicitate, inca patru premii, doua Gold Lion si doua Bronze Lion, potrivit paginii de Twitter a agentiei.

Agentia de publicitate McCann Erickson Romania a castigat pentru campania "Noul Rom" Grand Prix-ul la sectiunile Direct si Promo&Activation, unde a primit si cate un Gold Lion. McCann a primit si doua trofee Bronze Lion la sectiunea PR.

McCann Erickson devine astfel prima agentie din Romania care castiga Grand Prix la Cannes. Totodata, aceasta este prima data cand Romania obtine o astfel de distinctie la cea mai importanta competitie de profil.

Agentia a reusit sa isi adjudece Grand Prix-ul la categoria "cea mai buna lansare/ relansare de produs", precum si pe cel de la categoria "brand building".

Este pentru prima data cand o agentie din Romania castiga astfel de premii la Cannes Lions. Cele doua Grand Prix-uri au fost castigate la sectiunile “promo & activation” si “direct”, scrie Wall-Street.ro

Potrivit lui Terry Savage, presedintele festivalului, cand Romania a castigat la Cannes primul Leu de bronz, presedintele tarii, Traian Basescu, a insistat sa viziteze agentia castigatoare. Astfel, jurnalistii revistei Campaign se intreaba ce se va intampla acum, cand McCann Erickson a castigat nu unul, ci doua trofee Grand Prix Lions, ambele pentru campania Rom.

Alexander Schill, director executiv al grupului Serviceplan si presedintele juriului Cannes Lions, a explicat cum campania American Rom este cel mai bun exemplu de marketing direct.Rom este un exemplu de lucrare care te captiveaza. Am cautat o campanie care ajunge direct in inima consumatorului, iar American Rom a reusit acest lucru”.

La festivalul Cannes Lions, McCann Erickson are sapte nominalizari la patru sectiuni: direct (doua categorii - "fast moving consumer goods" si "traffic & brand building"); promo & activation (doua categorii - "best new product launch/re-launch or multi-product promotion at retail" si "food and non-alcoholic drinks"); PR (doua categorii - "consumer goods, including FMCG and household products" si "best launch/ re-launch") si media (categoria "best use of integrated media").

Citeste si:
McCann PR: 2010 e mai dificil decat anul trecut, e posibil sa...
McCann PR: 2010 e mai dificil...

"E o premiera si asta ne bucura cel mai tare. Castigam rar, dar atunci cand o facem obtinem premii importante. Nu ne oprim aici, vom mai lua si alte premii pana cand se termina festivalul", aspus, luni, Bogdan Enoiu, directorul general McCann Erickson, conform MEDIAFAX.

Festivalul Cannes Lions se desfasoara in perioada 19 - 25 iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.