Ar putea oare Franta sa se incoroneze castigatoare a Eurovision pentru prima data dupa 1977? Sau poate este acesta anul Irlandei si in acest fel sa adauge inca o reusita la lungul sir de trofee Eurovision? Si carui concurent mai putin norocos ii va fi atribuita expresia zero puncte?

Eurovision 2011 se va desfasura la Düsseldorf pe 14 mai, dupa ce editia de anul trecut a fost castigata de Germania prin reprezentatia Lenei Meyer-Landrut, care va reprezenta si in acest an Germania in incercarea de a castiga, in premiera, de doua ori consecutiv Eurovisionul.

In fiecare an, fani din toata Europa asteapta cu sufletul la gura Marea Finala a Concursului de Muzica Eurovision. Plecand de la acest aspect, Google readuce in atentia publicului un website care permite internautilor sa urmareasca sansele conationalilor de a castiga editia din acest an a Eurovision.

Google a creat site-ul, www.google.com/eurovision, unde fanii pot urmari evolutia popularitatii concurentilor in cautarile online, prin intermediul unui grafic temporar si a unui clasament al celor mai cautati concurenti in mediul online.

Datele – oferite de Google Insights for Search si bazate pe traficul generat de cautari – este actualizat zilnic pentru ca fanii sa poata urmari drumul parcurs de concurenti si sa le permita acestora sa prevada tara castigatoare.


Trupa Hotel FM, care a castigat, in noaptea de Revelion, finala Selectiei Nationale Eurovision, organizata de Televiziunea Romana, cu piesa "Change", va intra cu numarul 14 in cea de-a doua semifinala a concursului Eurovision, ce are loc pe 12 mai, la Dusseldorf, in Germania.

Ordinea intrarii in concurs in cea de-a doua semifinala este urmatoarea: Bosnia si Hertegovina, Austria, Olanda, Belgia, Slovacia, Ucraina, Republica Moldova (Zdob si Zdub - "So Lucky"), Suedia, Cipru, Bulgaria, Macedonia, Israel, Slovenia, Romania, Estonia, Belarus, Letonia, Danemarca si Irlanda.

Prima semifinala a concursului Eurovision va avea loc in 10 mai cand vor evolua reprezentantii a 19 tari: Albania, Armenia, Elvetia, Finlanda, Georgia, Norvegia, Polonia, Rusia, Serbia, Turcia (in prima parte a semifinalei), Azerbaidjan, Croatia, Grecia, Islanda, Lituania, Malta, Portugalia, San Marino si Ungaria (in a doua parte a semifinalei). Ei vor fi votati si de doua dintre cele cinci tari mari calificate direct in finala: Marea Britanie si Spania.

Citeste si:
SAGA Festival - RECORD de bilete vândute și extinderea spațiului de...
SAGA Festival - RECORD de...

  • Finala concursului Eurovision 2011 va avea loc in 14 mai si va avea 25 de tari concurente: cate 10 calificate in fiecare semifinala si cele cinci mari tari participante direct in finala.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.