Publicitatea pe ecran partajat este interzisa in programele destinate minorilor, in emisiunile de stiri, dar si in dezbaterile politice difuzate pe posturile de televiziune si radio, potrivit unei modificari a Codului audiovizualului, adoptata joi de membrii CNA.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a discutat in sedinta de joi, pe articole, proiectul de modificare a actualului Cod de reglementare a continutului audiovizual, adoptand unele modificari ale acestuia.

Astfel, in noul Cod al audiovizualului a fost introdusa o sectiune noua privind "Ecranul partajat", scrie MEDIAFAX.

CNA a decis ca publicitatea pe ecran partajat trebuie sa fie difuzata cu respectarea urmatoarelor conditii cumulative: "sa fie clar separata de continutul editorial printr-o divizare a suprafetei ecranului, obtinuta prin afisarea spoturilor publicitare intr-o fereastra publicitara distincta de fereastra editoriala; pentru a nu altera programul principal, nu trebuie modificat raportul de aspect al imaginii acestuia, iar suprafata ferestrei publicitare nu trebuie sa depaseasca suprafata ferestrei editoriale" si "sa fie usor de identificat prin afisarea mentiunii «Publicitate», pe toata durata difuzarii acesteia".

Potrivit deciziei CNA, este interzisa difuzarea de publicitate "in mod simultan pe doua sau mai multe ferestre partajate" si "in crawl".

De asemenea, este interzisa difuzarea publicitatii pe ecran partajat in urmatoarele categorii de programe audiovizuale: "programe destinate minorilor", "programe de stiri" si "dezbateri politice".

Timpul de difuzare a publicitatii pe ecran partajat intra in calculul limitei orare de 12 minute, potrivit CNA.

CNA continua discutiile pentru a modifica actual Cod al audiovizualului, proiectul urmand sa fie finalizat in urmatoarea perioada.

Noul Cod audiovizual va intra in vigoare dupa publicarea lui in Monitorul Oficial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.