Euronews, cel mai mare canal de stiri din Europa, va deschide inca 11 birouri in intreaga lume, anul acesta, potrivit lui Philippe Cayla, presedinte al comitetului director al postului TV, citat de lemonde.fr.

Cayla a precizat ca, in 2011, Euronews va deschide inca 11 birouri in mai multe orase, printre care Londra, Paris, Kiev, Istanbul, Dubai, Washington si Beijing, si isi va consolida unele redactii, precum cea de la Bruxelles, care va numara circa 20 de jurnalisti, transmite MEDIAFAX.

De asemenea, conducerea Euronews doreste ca programele postului sa fie prezente pe toate suporturile multimedia, profitand mai mult de parteneriatele sale cu Google, YouTube si Dailymotion. In februarie, Euronews va lansa si o aplicatie pentru iPhone si, ulterior, una pentru iPad.

Totodata, in luna august a acestui an, Euronews va lansa un serviciu in limba ucraineana. Versiunea ucraineana a Euronews va fi produsa in colaborare cu doua echipe speciale, reprezentand 40 de profesionisti din Lyon, Franta, si Kiev, Ucraina. Euronews va fi responsabil de distributia noului serviciu TV catre vorbitorii de limba ucraineana din lume, in timp ce televiziunea publica se va ocupa de distributia locala.

Pentru 2012, Euronews are planuri sa deschida noi birouri la New York, Shanghai, Astana si Tel Aviv. "Comparativ cu cele 70 de canale de stiri pe care le-am reperat in Europa, Euronews este singurul care difuzeaza informatii internationale pastrand o perspectiva europeana asupra actualitatii mondiale", a declarat Cayla.

Condusa din 2009 de romanul Lucian Sarb, redactia Euronews are 370 de jurnalisti, impartiti in 10 redactii, in functie de limba.

Lansat in 1993 cu sprijinul a 21 de canale publice europene, printre care France Televisions ca actionar principal, cu un pachet de 25% din actiuni, Euronews are in prezent circa 7,5 milioane de telespectatori in fiecare zi. Potrivit diferitelor sondaje, Euronews ajunge in circa 350 de milioane de gospodarii in 155 de tari, surclasand CNN International si BBC.

In prezent, postul difuzeaza program complet, simultan, in zece limbi - araba, engleza, franceza, germana, italiana, portugheza, rusa, spaniola, farsi si turca - si are ca principali competitori CNN si BBC World.

In Romania, Euronews furnizeaza buletine de stiri, difuzate in prezent pe posturile TVR 2 si TVR Info
, de luni pana vineri.

Citeste si:
Presa internationala scrie despre dezastrul lasat de furtunile din...
Presa internationala scrie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.