Rupert Murdoch, liderul gigantului media News Corp, si Steve Jobs, CEO al Apple, se pregatesc sa dezvaluie, la finalul acestei luni, proiectul unui nou ziar digital, numit Daily, care va fi disponibil pe iPad si alte dispozitive de acelasi tip, informeaza Media Guardian.

Potrivit presei americane, sefii celor doua mari companii lucreaza la acest proiect de mai multe luni. Acesta va fi primul ziar disponibil exclusiv pe tablete electronice, precum iPad, si va fi lansat la inceputul anului viitor.

Noul ziar doreste sa imbine "sensibilitatea unui tabloid cu inteligenta unui quality" si va fi un raspuns la ambitia lui Murdoch de a genera profituri din ziare si dincolo de print.

Potrivit unor surse apropiate proiectului, nu va exista o editie print si una online. Inovatia consta in faptul ca ziarul va putea fi descarcat exclusiv pe dispozitive precum iPad, scrie MEDIAFAX.

Fiind eliminate costurile de distributie si tiparire, Daily va costa doar 99 de centi pe saptamana. Ziarul se va concentra pe evenimentele si stirile din Statele Unite ale Americii.

Potrivit acelorasi surse, Murdoch tine foarte mult la acest proiect, deoarce considera ca Daily va demonstra ca oamenii sunt dispusi sa plateasca pentru continut online, daca este de buna calitate.

Murdoch este de parere ca iPad-ul va schimba intreaga industrie media si crede ca pana la sfarsitul lui 2011 vor fi in circulatie circa 40 de milioane de iPad-uri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.