Clasamentul "Top 50 cei mai influenti oameni din social media din Romania" este determinat prin agregarea prezentei in online si masurarea indicatorilor din social media.

Influenta in social media a fost definita in functie de gradul de preluare a materialelor generate de o persoana si de numarul de persoane cu care aceasta interactioneaza in mod activ.

Astfel potrivit clasamentului, cei mai influenti 10 romani in social media sunt: Vali Petcu (zoso.ro), Cristian China-Birta (chinezu.ro), Cristi Dorombach (piticu.ro), Cristian Manafu (manafu.ro), Cetin Ametcea, Bobby Voicu, Sebastian Dragos-Bargau, Vlad Petreanu, Cristian Sutu si Orlando Nicoara.

Clasamentul aferent activitatii din 2010, realizat prin insumarea activitatii in blogosfera, pe Twitter si pe Facebook, s-a realizat dupa o metodologie care a tinut cont de mai multi factori, dupa cum urmeaza:

A. Activitatea in blogosfera care ia in calcul numarul de cititori ai feed-urilor raportati de Google Reader si track back-uri unice tinandu-se cont si de importanta blogurilor care au dat track back-urile.

B. Activitatea pe Twitter, care ia in considerare citarile link-urilor unui blogger in tweets (punctaje diferentiate in functie de numarul de followers ai contului care au dat tweet-ul) si numarul de conversatii si RT-urile unei persoane din social media (diferentiat, la fel ca mai sus).

C. Prezenta pe Facebook, unde s-a luat in calcul numarul de share-uri ale posturilor publicate in perioada 1 ianuarie 2010 - 31 septembrie 2010, numarul de comentarii generate de aceste posturi si numarul de like-uri si de click-uri generate de aceste posturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.