Tablet PC-urile devin tot mai populare si popularitatea lor genereaza o intrebare: vor inlocui ele laptop-urile?
iPad este un gadget de 680 de grame, dotat cu un display superb de 9.7 inci, bineinteles capacitiv multitouch si cu o rezolutie de 1366 x 768 pixeli. Procesorul este un A4 la 1 Ghz, produs pe P.A. Semiconductors, companie cumparata destul de recent de catre Apple. iPad are memorii interne de 16, 32 sau 64 GB. Conectivitatea se rezuma la USB (prin conectorul proprietar Apple), Bluetooth, WiFi si optional 3G. Asta inseamna ca, pentru a avea acces constant la internet, tableta trebuie sa gazduiasca un SIM 3G micro, cu un contract de la un operator mobil. La inceput nu a existat multitasking, toate aplicatiile fiind rulate o singura data la un moment dat. Sistemul de operare a fost la lansare OS 3.2, cam acelasi prezent si pe iPhone. Acum, exista upgrade oficiala la iOS 4.2, cu multitasking si o multime de functii noi, potrivit Yuppy.

Interfata are un homescreen particularizabil cu icon-uri si wallpapere, nimic deosebit. Totul pare luat de pe iPhone si pus pe iPad, cu unele modificari firesti. Experienta este una spectaculoasa, display-ul raspunzand excelent si procesorul facandu-si treaba ca la carte (potrivita expresie...). Playerul YouTube suporta 720p, afisand clipurile impecabil. Aplicatia Photo e adaptata pentru multitouch, cu efecte superbe. Cartile electronice parca nici nu sunt in format electronic. Muzica este excelent organizata, insa fara Cover Flow (nu e neaparat un neajuns). Tastatura onscreen nu e grozava, insa Apple are una hardware, special facuta pentru iPad.

Autonomia este de 10 ore de utilizare maxima si standby de o luna. Preturile sunt destul de piperate, incepand de la aproximativ 3.000 de lei pentru modelul cu 16 GB si ajungand la peste 5.000 de lei pentru varianta 3G cu 64 GB.

Citeste articolul integral pe Yuppy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.