Cosmina Noaghea, presedintele Patronatului Presei Romane (PPR), a declarat, privind proiectul de ordonanta al Guvernului care vizeaza cresterea impozitarii drepturilor de autor, ca acesta va insemna probabil mai putine publicatii si mai putine informatii pentru cititori.

"Nimic din ce s-a intamplat nu e firesc", a declarat Cosmina Noaghea, conform Mediafax, subliniind ca proiectul de ordonanta de urgenta al Guvernului este o noua lovitura impotriva presei.

"In conditiile in care presa trece printr-o perioada foarte complicata, o noua marire a taxelor va insemna, probabil, mai putine publicatii si mai putine informatii care ajung la cititori. Nu stiu daca reactiile asociatiilor profesionale vor fi luate in calcul, dupa cum s-a vazut si in cazul taxelor pe care trebuie sa le platim acum", a mai spus Noaghea.

Joi a fost supus dezbaterii publice un proiect de modificare si completare a Legii 571/2003 privind Codul Fiscal - care ar urma sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2011 si sa se aplice incepand cu veniturile aferente lunii ianuarie 2011 -, ce prevede ca persoanele cu venituri din activitati independente vor plati contributii de asigurari sociale de cel putin 25,36% si pana la 35% din venituri, aproape dublu fata de nivelul actual.

Astfel, contributia de asigurari sociale de stat (pensii) ar urma sa creasca de la 10% la 24,43%, contributia de asigurari sociale de sanatate de la 5% la 8,35%, iar cea la bugetul asigurarilor pentru somaj, de la 0,5% la 0,78%.

Citeste articolul integral pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.