Sorin Ovidiu Vantu va da in judecata site-ul de stiri care a publicat un presupus dosar al sau de colaborator al Securitatii, dosar despre care omul de afaceri sustine ca este fabricat si ca face parte dintr-un sir de manipulari care au inceput din 7 decembrie 2009, potrivit unui comunicat de presa.

"Fata de presupusul meu dosar, aparut pe un site de stiri, cuprinzand colaborarea mea cu Securitatea, sustin ca este un dosar fabricat si face parte dintr-un lung sir de manipulari si agresiuni care au inceput din 7 decembrie 2009. Drept urmare, am decis sa actionez in judecata site-ul de stiri care a publicat informatia. Daca instanta va decide ca am fost colaborator voi plati eu; daca nu, vor fi obligati sa plateasca ei. Pana la pronuntarea definitiva a instantei, mi se pare jenant orice alt tip de comentariu", spune Sorin Ovidiu Vantu, intr-un comunicat remis NewsIn.

Hotnews si revista Kamikaze au publicat duminica o ancheta in care se sustine ca omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu ar fi semnat un angajament de informator cu fosta Securitate in 1983, cu numele conspirativ "Nus", dupa cum rezulta dintr-o serie de documente "din ceea ce pare sa fie dosarul personal". Dosarul figureaza ca inchis in 1988, mai scrie Hotnews-Kamikaze. Vantu ar fi oferit note informative atat in inchisoare, cat si dupa eliberarea sa. Un fost ofiter de Securitate din Roman ar fi confirmat pentru publicatiile citate ca Vantu ar fi fost racolat in penitenciar, unde executa o pedeapsa pentru delapidare, si ar fi fost preluat dupa eliberare in reteaua unui ofiter din Roman, orasul unde SOV locuia inainte de '89.

Hotnews sustine ca a intrat la inceputul lunii iunie in posesia unui set de documente din ceea ce pare a fi dosarul personal al lui Sorin Ovidiu Vantu. Toate verificarile intreprinse de atunci ar confirma existenta unui dosar pe numele acestuia si al unui microfilm. Unele surse citate de cele doua publicatii ar fi spus ca dosarul ar fi fost distrus fizic dupa '90, dar ca s-a pastrat microfilmul. Potrivit datelor de pe coperta, dosarul ar fi fost microfilmat la Piatra Neamt. Hotnews a solicitat CNSAS in data de 15 iunie 2010 sa verifice calitatea de fost colaborator al Securitatii a lui Sorin Ovidiu Vantu.

  • Ce spune CNSAS

Documentele din presupusul dosar de Securitate al omului de afaceri si actionar media S.O.Vantu aparute in presa nu provin din arhiva CNSAS, au declarat pentru NewIn surse din institutie.

"Acele documente invocate si publicate de Hotnews nu provin din arhivele gestionate de CNSAS", au precizat sursele citate. "Singurele discutii despre S.O.Vantu in Colegiu au avut loc doar in contextul in care jurnalista Mirela Corlatean, care este si cercetatoare la CNSAS, a cerut Colegiului verificarea lui Vantu. Atunci s-a discutat daca acesta intra in vreuna din categoriile prevazute de lege care sa permita cercetarea sa", a declarat un oficial din institutie.

Citeste si:
Ovidiu Vîntu, despre scandalul de la Sectorul 1: Este clar o...
Sorin Ovidiu Vîntu, despre...

Alt membru al Colegiului a declarat ca nu stie despre adresa Civic Media prin care cere CNSAS sa verifice daca unii patroni de presa precum Dinu Patriciu, Sorin Ovidiu Vantu, Adrian Sarbu, Dan Grigore Adamescu au fost colaboratori ai fostei Securitati. In schimb, cererea de la Hotnews privind verificarea lui Vantu a ajuns la Colegiu si isi "urmeaza procedura normala", adica a fost data in lucru la departamentul de investigatii al Colegiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.