Studiourile americane Warnes Bros. sunt acuzate de o companie germana ca au furat tehnologia anti-piraterie pe care o folosesc pentru marcarea peliculelor lansate in cinematografe.

Compania germana Medien Patent Verwaltung, care a dat in judecata Warner, Technicolor si Deluxe Entertainment in New York, sustine ca in 2003 a prezentat studiourilor americane o metoda de a produce filme cu un cod distinctiv prin care sa poata fi verificate sursele pirateriei prin depistarea exacta a cinematografului in care a fost facuta inregistrarea.

Reprezentantii MPV spun ca au incercat de atunci sa convinga Warner sa plateasca pentru folosirea acestei tehnologii, deoarece studiourile au inceput sa utilizeze inventia in peliculele distribuite in Europa incepand din 2004. Tehnologia, care foloseste un cod audio pentru marcarea peliculelor, a fost inventata de Gerhard Lehnmann.

"Am prezentat tehnologia antipiraterie in 2003, la cererea Warner Bros., sub stricta confidentialitate, si am asteptat sa fim tratati corect. In schimb ei au inceput sa ne foloseasca tehnologia fara permisiune si fara a ne recompensa pentru asta. Am avut grija sa patentam tehnologia MVP, iar acum suntem indreptatiti sa ne cerem drepturile", a transmis compania germana intr-un mesaj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.