Televiziunea publica din Romania si-ar putea deschide un studio la Chisinau, dupa ce vor fi identificate formele legale necesare in acest scop, au anuntat reprezentantii TVR.
Crearea studioului TVR Chisinau a fost unul dintre subiectele discutate de directorul general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), Alexandru Sassu, cu premierul Republicii Moldova, Vladimir Filat, si cu ministrul Justitiei din tara vecina, Alexandru Tanase.

Punctul principal al discutiei a fost insa deblocarea situatiei retransmisiei programelor TVR in Republica Moldova. "S-a ajuns la concluzia ca aceasta situatie poate si trebuie sa fie rezolvata rapid. In acest sens, partea din Republica Moldova s-a angajat sa contacteze agentul guvernamental al Romaniei la Curtea Europeana a Drepturilor Omului", mai precizeaza reprezentantii TVR, potrivit NewsIn.

In octombrie 2009, presa din Republica Moldova relata ca autoritatea de reglementare in audiovizual din aceasta tara, respectiv Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA), intentioneaza sa organizeze o sedinta publica in cadrul careia vor fi discutate modalitatile de solutionare a conflictului legat de retragerea licentei TVR1 pentru difuzarea pe cea de a doua retea nationala. Decizia venea in contextul propunerii Societatii Romane de Televiziune (SRTv) de solutionare amiabila a conflictului, in schimbul retragerii dosarului de la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului (CEDO).

Scandalul retransmisiei TVR in Republica Moldova a inceput in urma hotararii CCA de a acorda frecventa ce apartinea TVR1 unui alt post de televiziune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.