Primul-ministru Emil Boc a apreciat ca este necesara amendarea legilor de functionare si organizare a posturilor publice de radio si televiziune astfel incat sa fie eliminata posibilitatea politizarii conducerii lor, si a cerut PSD si PNL sa sprijine acest demers.

Boc a facut acest anunt la capatul unei intalniri cu senatorii democrat-liberali problema fiind dezbatuta in contextul in care proiectul de Lege a SRTv si SRR, initiat de Raluca Turcan, este in procedura parlamentara la Senat, care este forul decizional.

"Maine vom propune partenerilor de coalitie sa modificam legea care vizeaza conducerea radioului si a televiziunii, astfel incat sa fie depolitizate modalitatile de desemnare si de asumare a conducerilor celor doua institutii. Inca din perioada anterioara PDL nu si-a desemnat membri in consiliile de admnistratie spunand foarte clar ca, pana cand nu se schimba procedura de numire care sa nu aiba de a face direct cu partidele politice nu ne vom desemna reprezentanti in CA. Din punctul meu de vedere, ce am spus in opozitie ramane valabil si cand suntem la putere", a declarat Emil Boc.

Premierul a sustinut, potrivit NewsIn, ca trebuie gasita o solutie convenabila partidelor politice, dar si interesului public ca cele doua institutii sa aiba o lege care sa le garanteze independenta politica.

Desi a evitat sa spuna care este solutia pe care o agreeaza, sau daca sprijina forma legii asa cum a ajuns ea de la Camera Deputatilor, primul-ministru a spus ca este nevoie de cresterea rolului societatii civile in desemnarea conducerilor SRR si SRTv.

"Trebuie gasit un alt mecanism care sa nu mai fie legat de partidul aflat la putere, cu implicarea specialistilor, a societatii civile (...) Sper ca specialistii pe care ii avem in comisiile de cultura de la Senat si Camera Deputatilor vor gasi cea mai buna formula pentru viitor. Ceea ce este acum este clar ca nu e bine", a spus primul-ministru.

Conducerea TVR a fost demisa de Parlament pe 30 martie, dupa ce raportul de activitate al institutiei pe 2008 a fost respins de plen. [Sassu, demis de la TVR]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.