Patronul concernului de presa News Corp., Rupert Murdoch, a declarat ieri ca accesul Google si Microsoft la continutul online al ziarelor sale ar putea fi limitat la doar una sau cel mult doua fraze din fiecare stire, de indata ce va fi introdus sistemul generalizat de plata, potrivit AFP.

Intr-un interviu pentru The Kalb Report, miliardarul australian a mai spus ca, in opinia sa, majoritatea ziarelor americane vor ajunge, in cele din urma, sa taxeze accesul la continutul online, la fel cum a procedat el cu The Wall Street Journal si intentioneaza acelasi lucru cu The Times of London si alte publicatii ale sale.

"Cred ca majoritatea ziarelor vor pune un zid in fata continutului online, care nu va putea fi sarit decat daca platesti. Ramane de vazut cat de inalt va fi acesta, in sensul ca vizitatorii vor avea acces doar la cateva fraze sau la intreg articolul", a afirmat Murdoch, potrivit NewsIn.

Boss-ul News Corp. a mai subliniat ca interdictia de a accesa gratuit continutul online al ziarelor sale nu va viza doar Google si Microsoft, ci pe "oricine se afla in aceeasi situatie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.