Independent News and Media (IMM), compania care editeaza cotidianul britanic The Independent, a anuntat ca a aprobat vanzarea ziarului, impreuna cu editia sa duminicala, catre miliardarul rus Aleksandr Lebedev.
Achizitia ziarelor The Independent si The Independent on Sunday de catre miliardarul rus Axander Lebedev va fi anuntata in mai putin de 24 de ore, potrivit Gavin O’Reilly, proprietarul grupului de presa Independent News & Media (INM), relateaza MediaWeek.com., citata de Paginademedia.com.

“Asteptam ca in mai putin de 24 de ore sa primim vesti, care vor fi foarte bune pentru INM si, cu siguranta, pentru noi, conducerea companiei”, a spus O’Reilly.

The Independent va fi al doilea ziar britanic cumparat de fostul KGB-ist, care a mai achizitionat Evening Standard, in ianuarie 2009, de la Daily Mail & General Trust (DMGT), potrivit Paginademedia.com.

Lebedev are 50 de ani si o avere estimata de media britanica la 2,2 miliarde de lire sterline, arata NewsIn.

The Independent este unul dintre principalele cotidiene britanice din categoria quality. Ziarul a fost lansat in 1986, iar in februarie 2010 ajunsese la un tiraj de 183.547 de exemplare, cu aproape 11% mai mic decat acum un an si sensibil inferior rivalelor Daily Telegraph, Times si Guardian.

Anul trecut, The Independent si The Independent on Sunday au inregistrat pierderi estimate la 31,4 milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.