Compilatia Buzz.RO! 2010 apare in format fizic in 1000 de exemplare, cu 12 producatori romani, si in format digital cu 17. Este prima compilatie de muzica din Romania scoasa sub licenta Creative Commons.

Acest proiect este rezultatul a 15 ani in care scena romaneasca electronica a fost foarte activa, a crescut in promoteri si organizatori de petreceri, in festivaluri si public, in locatii si invitati straini. Compilatia Buzz.RO! 2010 ii va promova pe artistii romani si in afara tarii, cu ajutorul ideologiei Creative Commons.

“Ideea a aparut in febra textelor despre drepturile de autor, in vara lui 2009. Licentele CC m-au facut sa realizez ca poti promova un grup de artisti legal, fara a fi casa de discuri sau a plati drepturi de autor. (…) Fara sa abandonam promovarea conceptelor CC, incercam, folosindu-ne de ele, sa promovam producatorii romani in tara si in strainatate. Ambitia nostra este ca, folosind CC si rubrica Buzz.RO! de pe FGM sa cream o serie regulata de astfel de compilatii si o platforma coerenta si organizata de promovare. Selectia nostra nu va avea pretentia de a fi exhaustiva. Ocolind aspectele comerciale si incercand sa o producem numai din fonduri proprii sau donatii, incercam sa evitam tentatia muzicii “de top” si sa pastram o anumita calitate”, explica initiatorea acestui proiect, Ioana Moldoveanu, care alaturi de Serban Marinescu semneaza articolele blogului Fresh Good Minimal.

Piesele de pe aceasta compilatie vor putea fi in curand, descarcate si sharuite (si pe internet), iar unele vor putea fi samplate si remixate. Pe blogul FGM va fi postata la download luni, 22 martie. Cine pirateaza primul CD-ul mai primeste alte trei cadou.

CD-urile fizice sunt destinate promovarii. Ele vor pleca catre organizatori de petreceri, labeluri si artisti din tara si mai ales din strainatate. Vor actiona ca un indicator catre toata compilatia digitala. Varianta digitala va fi distribuita pe siteuri si bloguri de profil. Feedback soon. Compilatia va fi postata pe FGM pentru download luni, 22 martie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.