Pe 25 martie 2010, in 175 de tari din intreaga lume va avea loc Twestival, eveniment offline sincronizat dedicat comunitatii globale Twitter, menit sa demonstreze puterea media in organizarea evenimentelor de binefacere.
Twestival este un eveniment global de strangere de fonduri, pornit din initiativa Twitter, ce se axeaza pe talentele participantilor si pe resursele acestora de a salva o cauza. Toate actiunile desfasurate in cadrul Festivalului Twitter vor fi utilizate in folosul educatiei si vor fi donate ONG-ului umanitar Concern Worldwide, care din 1968 se ocupa cu reducerea suferintei si eliminarea saraciei din lume, informeaza prnewswire.com.

Potrivit The Blog Herald, Amanda Rose, fondatoarea Twestival-ului , a declarat ca "nu exista metode de sortare a oamenilor care sunt pasionati de media si vor sa ajute. Provocarea este coordonare, nu participarea. Folosind platforme sociale, precum Twitter, Twestival-ul reuseste sa conecteze sute de evenimente locale independente intr-o mare initiativa globala. La editia din 2009 a acestul Festival, peste 1.000 de voluntari si 10.000 de donatori au reusit sa stranga peste 250.000 de dolari care au fost folositi in realizarea unui sistem de apa potabila, ce a ajutat 17.000 de oameni. Stim ca acest sistem functioneaza, asa ca de ce sa nu-l facem sa mearga si pentru copiii care au nevoie de educatie?"

Pentru a pune la punct sistemul de donatii voluntarii Twestival au realizat un parteneriat cu PayPal, care le permite doritorilor sa doneze online. Tinta donatiilor sunt cei peste 72 de milioane de copii din intreaga lume care nu sunt inscrisi intr-un sistem de invatamant. "Scopul nostru este sa-i ajutam pe copii lasati in urma din cauza saraciei si sa le permitem accesul la invatamant", a declarat Tom Arnold, CEO Concern Worldwide.


Ca o completare adusa acestui eveniment, Twestivalul isi va extinde si online activitatea, organizand TwestivalFM, cu ajutorul caruia artistii si muzicienii din intreaga lume sunt invitati sa-si doneze creatiile in scopuri caritabile. In plus, se va organiza si licitatia globala online Auction140, care realizeaza pentru prima oara un streaming live pe Twitter pentru obiectele donate de celebritati pe eBay.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.