Festivitatea de decernare a Premiilor Oscar, programata pentru 7 martie, a intrat pe ultima suta de metri. Managerii romani intra in pielea unor critici de film si ne impartasesc preferintele lor cu privire la castigatorii celei de-a 82-a editii, dar si parerile lor cu referire la importanta premiilor in evaluarea calitatii unui film.
Fie ca ne place sau nu, editia a 82-a a Premiilor Oscar sta sub semnul “Avatar”, un film despre care parerile managerilor intervievati de Wall-Street sunt impartite:
  • “Filmul a avut parte de ingredientele unui succes rasunator: multa tehnologie, asteptarile revenirii regizorului James Cameron” – Nicolae Ghergus, Confident Invest.
  • “Avatar nu mi-a placut, filmele de actiune combinate cu SF nu ma incanta deloc” – Sylvia Petre, Carol Parc.
  • “Un film care marcheaza o performanta tehnica si atat” – Sorin Psatta, BBDO Romania.
  • “Desi preia anumite idei prezentate partial in alte filme, detaliile surprinse fac ca filmul sa reprezinte un salt important in industria cinematografica” – Adrian Simionescu, Vienna Investment Trust.
  • “Mi-a lasat senzatia unui nou inceput in cinematografie, o reinventare a experientei privitului” - Mugur Patrascu, iLeo.
  • “Dupa ce vedem acest film, avem senzatia ca oamenii reprezinta cea mai rea specie de pe Pamant”, Areti Georgilis, Civitas Global.
  • “Reprezinta un mare pas inainte din punct de vedere al realizarii unui film, imbinand tehnologia si jocul actorilor intr-un mod nemaivazut pana acum. Pe de alta parte, este si un film realmente frumos” - Corina Gondeanu, Cinema City.
  • "Avatar este un film realizat in mod spectaculos, care te impresioneaza. Ideea din film este insa foarte ciudata, futuristica dar nu te implica atat de mult cum o face, de exemplu, Star Wars" - Roxana Dumitru, Leo Burnett.
Potrivit caselor de pariuri, "The Hurt Locker" detine un usor avantaj in fata SF-ului "Avatar", avand o cota in jur de 1,85 sa fie declarat invingator la categoria Cel mai bun film al anului. Asta inseamna ca persoana care pariaza, de pilda, 10 euro pe aceasta pelicula va obtine un profit net de 8,5 euro in cazul in care "The Hurt Locker" primeste cea mai importanta distinctie a cinematografiei mondiale.

Cotele ca "Avatar" sa fie ales Cel mai bun film se inscriu, in majoritate, in intervalul 2-2,4, in ciuda popularitatii de care se bucura cea mai scumpa pelicula din istorie. Astfel, cine alege sa parieze 10 euro pe "Avatar", la o casa de pariuri unde filmul are cota 2, va castiga exact aceeasi suma in cazul in care productia lui James Cameron va primi cea mai ravnita statueta din industria filmului.

La categoria Cea mai buna actrita intr-un rol principal, Sandra Bullock (nominalizata pentru prestatia din "The Blind Side") este favorita sa castige primul Oscar din cariera, in opinia caselor de pariuri. Cotele sale se invart in jurul valorii de 1,6, in timp ce a doua favorita, Meryl Streep, are cota de 3 sau mai mare.

Oscarul pentru cel mai bun actor se va duce, aproape sigur, in vitrina lui Jeff Bridges, pentru rolul din "Crazy Heart", in conditiile in care casele de pariuri il crediteaza pe acesta cu cote de 1,16-1,18. Distanta lui Bridges fata de urmatorii actori nominalizati este una considerabila - Morgan Freeman are cote intre 15 si 21, iar George Clooney, intre 17 si 21.

Citeste articolul integral pe Wall-Street.ro.

Afla care este Lista filmelor nedreptatite la Oscar


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.