Postul francez Canal+ a citat, respectiv dat ca fiind reala, stirea falsa aparuta pe un site romanesc care publica articole pamflet, referitoare la Ministerul Apararii Nationale din Romania care ar fi trimis ajutoare in Tahiti in loc de Haiti.

Desi informatia fusese doar o gluma, realizatorii au omis sa citeasca in intregime stirea din care s-au inspirat.

Stirea falsa a aparut prima data pe times.ro. In doar cateva zile, presa internationala a difuzat stirea drept reala. Ulterior unele dintre posturile de stiri si ziare au anuntat ca stirea nu este decat o gluma, scrie Adevarul.

Joi (18 februarie), pe ecranul din studioul emisiunii de la Canal + a aparut intrebarea: "De ce au trimis romanii soldati in Tahiti?". Prezentatorul programului a povestit apoi despre asa-zisa confuzie facuta de autoritatile romane. Invitatii emisiunii si publicul au izbucnit in ras si au inceput apoi sa faca glume pe seama gafei.

Mai apoi, pe ecranul din studio a aparut chiar stirea din „Courrier International", dar nimeni nu a realizat ca este vorba despre o farsa. In ziua urmatoare, moderatorul a recunoscut ca a gresit cand a luat de buna stirea si a incercat sa se scuze spunand ca si alte televiziuni au picat in aceasta „cursa".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.