Increderea romanilor in televiziune a scazut, in anul 2009, la 61 de procente. Pierderea capitalului de incredere ar putea fi asociata cu implicarea presei in campania electorala, se arata in cel mai recent Eurobarometru lansat de CE.
Astfel, increderea populatiei in televiziune a scazut radical, de la 70% in iunie 2008 (adica in perioada de pre-campanie pentru alegerile parlamentare nationale), la 61% in noiembrie 2009. Polarizarea excesiva a discursului si implicarea marilor trusturi de presa in campania prezidentiala pare sa fi dus la o pierdere de capital de incredere pentru aceste canale mediatice, explica raportul CE.

Si la nivel european, increderea in posturile de televiziune scade in intervalul iunie 2008 – noiembrie 2009 cu 4 puncte procentuale, de la 53 la 49 la suta.

La nivel general, trebuie remarcat nivelul de incredere mult mai redus existent in Romania in institutiile politice si, in paralel, mult mai ridicat in televiziune, comparativ cu media europeana, subliniaza raportul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.