Institutiile mass-media din toata tara critica aplicarea CAS pentru contractele de drepturi de autor ale jurnalistilor si cer guvernului aplicarea unor masuri fiscale de sprijinirea a presei.

Clubul Roman de Presa, Asociatia Jurnalistilor din Romania, Patronatul Presei Romane, Asociatia Patronala a Editorilor Locali, Uniunea Generala a Industriasilor din Romania considera drept inoportuna aplicarea CAS pentru contractele de drepturi de autor ale jurnalistilor de la 1 ianuarie 2011.

Semnatarii sunt de acord cu principiul contributivitatii la sistemul pensiilor de stat, insa doar in conditiile aplicarii de catre guvern a masurilor europene de sprijinire a industriei mass-media.

Momentul posibilei introduceri a CAS pentru drepturile de autor ale jurnalistilor, dar exclusiv pentru cei care isi desfãsoara activitatea doar in baza acestui tip de contract, trebuie corelat obligatoriu cu acela al intrarii in vigoare a unor masuri fiscale de sustinere a mass-media, transmite un comunicat de presa al CRP.

Aceasta atitudine este determinata de raportarea acestor organizatii la realitatile ingrijoratoare din industria mass-media, aflata inca intr-o stare de fragilitate financiara si a carei redresare va fi lenta si dificila.

CRP, AJR, PPR, APEL si UGIR isi vor continua demersurile si dialogul cu autoritatile guvernamentale in scopul gasirii unor solutii pentru redresarea industriei mass-media.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.