Cotidianul New York Times va anunta in urmatoarele zile un plafon de plata pentru citirea stirilor online, dupa ce Financial Times si The Wall Street Journal au introdus sisteme de plata pentru accesarea produselor lor, spun surse citate de cotidianul britanic The Thlegraph.

Surse apropiate lui Arthur Sulzberger Jr., editorul ziarului si presedinte al comitetului de conducere, spun ca introducerea sistemului de plata va fi anuntat mai devreme de 27 ianuarie, relateaza NewsIn. New York Times a mai folosit un plafon de plata pentru stirile online, care a fost retras in 2007.

Introducerea platii abonamentelor pentru stirile online este un subiect aflat pe ordinea de zi a mai multor companii de presa. Rupert Murdoch, seful News Corporation, planuieste, la randul sau sa ceara bani pentru accesarea stirilor online de pe site-urile The Times, The Sunday Times, The Sun si News of the World.

De altfel, peste 1.200 de organizatii de stiri din intreaga lume s-au abonat la Journalism Online, firma de plata pentru new media, urmand ca in urmatoarele luni sa inceapa sa apara abonamentele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.