Retelele sociale au reusit sa dovedeasca inca odata eficienta si puterea pe care o detin, dupa ce au fost sursele care au oferit in premiera imagini si apeluri umanitare la doar cateva minute dupa cutremurul devastator din Haiti.

De asemenea, aceste site-uri, precum Twitter si Facebook, au fost folosite ca mod de comunicare intre familiile aflate in afara tarii si cele afectate de cutremur, dar si de echipele straine de ajutor aflate in Haiti.

Totodata, "Sute de mii de dolari au fost stranse in doar cateva ori prin intermediul retelor sociale", a declarat un reprezentant al Crucii Rosii, citati de Wall-Street.

Evenimentul nefericit subliniaza rapiditatea si eficienta cu care site-urile de retele sociale aduc in prim-plan evenimentele de pe mapamond si ofera modalitati de ajutorare. Contactele de pe site-uri ca Facebook si Twitter ofera un caracter umanitar si direct pentru evenimentele importante pe care organizatiile traditionale de stiri uneori nu le detin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.