Grupul Realitatea Catavencu va trece printr-o serie de schimbari radicale in urmatoarea perioada. Conform informatiilor Paginademedia.ro, conducerea grupului a luat deja o serie de masuri importante, care urmeaza sa fie implementate.
Deciziile urmaresc, potrivit surselor Paginademedia.ro “orientarea grupului pe principii clare de business”, astfel incat sa se autosustina financiar.

"A fost o greseala din partea mea sa pun jurnalisti sa faca afaceri. S-a dovedit ca vocatia lor este mai puternica in jurnalism decat in zona de business
", a declarat Sorin Ovidiu Vintu, intr-un interviu pentru Paginademedia.ro. “Anul acesta ne propunem sa facem un profit intre 500.000 si doua milioane de euro”, a mai afirmat patronul de media.

Iata cele mai importante decizii, potrivit paginademedia.ro:
  • Board-ul editorial nu mai are atributii de business, toate acestea trecand la Consiliul de Administratie al Realitatii, din care fac parte doar apropiati ai lui Sorin Ovidiu Vintu.
  • Deciziile editoriale raman insa sarcina Board-ului.
  • Liderii de sindicat vor iesi din Consiliul de Administratie al grupului, dar presedintele CA va fi in continuare Liviu Luca.
  • Agentia de presa NewsIn va ramane in grup si va fi condusa de Mihnea Vasiliu.
  • Conform surselor Paginademedia.ro, Mihnea Vasiliu, actual director al Diviziei Quality va coordona si dezvoltarea internationala, care include anul acesta Moldova si Serbia, iar anul viitor Ungaria si Grecia.

In 2009, Trustul de presa Realitatea Catavencu a fost zguduit de confruntarea confruntarea cu probleme financiare. S-au facut restructurari dure, iar SOV anunta ca isi va reorienta activitatea in zona de online. Vantu a exclus posibilitatea inchiderii trustului, dupa cum se vehicula in urma cu putin timp, si a admis in luna decembrie ca “va acomoda din punct de vedere business realitatile economice romanesti cu proportionalitatea investitiilor" sale, dupa cum a spus Vantu, intr-un articol publicat de 9am.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.