Depesele agentiei de presa Asociated Press (AP) sunt absente de pe site-urile Google de pe 24 decembrie, contractul dintre cele doua companii urmand sa expire la sfarsitul lunii ianuarie.
"Pentru moment, nu postam informatii noi furnizate de AP", a indicat Google intr-un comunicat de presa. "Avem un acord cu Associated Press care ne permite sa gazduim continuturile sale pe site-urile Google, cum e Google News. Cateva sunt accesibile si acum", a adaugat grupul american.

Este necesara mentiunea ca Google nu este bine privit de numeroase trusturi de presa, care acuza gigantul american de exploatarea informatiilor media, fara o remunerare echitabila. Directorul Google, Eric Schmidt, a afirmat insa constant ca Google vrea "sa lucreze alaturi de patronii de presa, pentru a-i ajuta sa atinga un public cat mai larg, sa isi fidelizeze cititorii si sa castige mai multi bani", noteaza NewsIn.

Absenta depeselor agentiei pe site-urile celui mai mare motor de cautare din lume "corespunde, cel mai probabil, unei prudente din partea Google", a declarat Danny Sullivan, redactorul-sef al site-ului de informatii specializate pe motoarele de cautare SearchEngineLand.com.

"Era un acord care permitea Google sa preia informatii ale AP pe site-urile sale, intr-o maniera in care, potrivit AP, utilizarea sa fie echitabila", a adaugat Sullivan, pentru AFP, precizand ca, potrivit informatiilor pe care le detine, AP si Google inca negociaza. Absenta depeselor agentiei pe site-urile celui mai mare motor de cautare din lume "corespunde, cel mai probabil, unei prudente din partea Google".

Daca acordul actual, semnat in 2006, va expira fara a fi reinnoit, Google va trebuie sa retraga de pe site-uri toate continuturile AP.

Contactat de AFP, purtatorul de cuvant al Associated Press a refuzat sa faca vreun comentariu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.