Postul Antena 3 a primit ieri o amenda-record de la Consiliul National al Audiovizualului (CNA) - 100.000 de lei, pentru editia din 9 decembrie a emisiunii "Stirea zilei", in care i-au fost aduse acuze Narcisei Iorga, membru al CNA, incalcandu-se dreptul acesteia la imagine.
Sanctiunea de 100.000 de lei este cea mai mare primita de Antena 3 de la CNA. Reprezentantii CNA au decis si sa se adreseze Clubului Roman de Presa cu privire la problema moderatoarei emisiunii "Stirea zilei".

In emisiune, Gabriela Vranceanu Firea si Corneliu Vadim Tudor au discutat despre Narcisa Iorga dupa ce, in sedinta de pe 9 decembrie, CNA a amendat Antena 3 cu 30.000 de lei pentru editia din ziua alegerilor a emisiunii "Stirea zilei" si pentru difuzarea unui exit poll, inainte de ora 21.00.

Gabriela Vranceanu Firea a vorbit despre Narcisa Iorga, spunand ca aceasta nu respecta legea si face abuzuri. Afirmatia moderatoarei a fost urmata de un comentariu al lui Corneliu Vadim Tudor: "Cine e CNA-ul asta? E Dumnezeu pe pamant? Cine e Narcisa Iorga asta de terorizeaza presa romana? Ca acum ma ocup de ea. Cenzura s-a desfiintat prin Constitutie".

"Eu ii transmit doar ca, daca mai indrazneste sa pronunte numele meu in anumite contexte peiorative si sa faca aprecieri la persoana mea, voi spune si eu pe post, cu martori, cum era scoasa din toaleta Jurnalului National cand lucra acolo!", a spus Gabriela Vranceanu Firea. Au urmat comentarii cu privire la copilul Narcisei Iorga si la cariera sotului sau, dar si la legaturile acesteia cu PDL, aminteste NewsIn. Emisiunea din data de 9 decembrie 2009 poate fi accesta aici.

Narcisa Iorga este membru al CNA din 2008, fiind propusa pentru acest post de presedintele Traian Basescu.

Aceasta s-a retras din sedinta de ieri inainte de dezbaterea reclamatiei cu privire la "Stirea zilei", pe motiv ca atacurile ce i-au fost aduse, atat ei, cat si familiei sale, in editia impricinata a emisiunii ar determina-o sa voteze pentru amendarea postului, lucru pe care nu il considera obiectiv.

"As vrea sa nu particip la dezbaterea cazului si nici la vot. Vad ca este si o reclamatie, eu insami am cerut acest raport pe emisiunea Gabrielei Vranceanu Firea, pentru ca, in opinia mea, s-a ajuns mult prea departe cu atacul la persoana si la adresa institutiei. In emisune, moderatoarea si Corneliu Vadim Tudor au adus atacuri la adresa mea si a familiei mele.

Fac apel cu toata sinceritatea la dumneavoastra, sa nu ignorati acest atac. Nu cred ca a fost vreodata in istoria televiziunii un astfel de atac, pentru ca e vorba si de santaj, de o amenintare la adresa activitatii pe care eu o am ca membru in acest Consiliu. Gravitatea e cu atat mai mare cu cat se face direct printr-un mijloc de comunicare in masa. Evident ca nu as putea vota altfel decat pentru sanctiune si atunci nu cred ca e corect din partea mea", a explicat Iorga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.