Cotidianul iese din grupul Realitatea Catavencu, in cazul in care Cornel Nistorescu va gasi un investitor pina vineri, in caz contrar inchizindu-se. Totodata, se pare ca publicatia Business Standard nu va mai aparea de la 1 ianuarie, in timp ce agentia de presa NewsIn ar urma sa fie preluata de actualul director general, Cosmin Popa.

Potrivit lui Tolontan, celalalt cotidian al grupului, Business Standard, e si el intr-o situatie limita, fiind in pragul lichidarii. Vestile rele pentru media nu se opresc insa aici. Realitatea Catavencu va renunta si la agentia Newsin, care poate fi salvata doar de un investitor extern trustului, mai scrie jurnalistul, care precizeaza ca informatiile vor deveni oficiale in curind.

UPDATE 3: Andreea Rosca, RC: Business Standard nu va mai aparea de la 1 ianuarie. Publicatia isi va inceta aparitia la sfarsitul lunii decembrie, 60 de jurnalisti urmand sa fie disponibilizati, a declarat pentru Wall-Street Andreea Rosca, manager business press Realitatea-Catavencu. "Publicatia Business Standard isi va inceta aparitia incepand cu 1 ianuarie. Nu as vrea sa comentez mai multe, este o decizie anuntata acum cateva ore, as prefera ca boardul managerial sa comunice aceste decizii. Va pot spune ca este vorba de 60 de jurnalisti care sunt oameni talentati si care ar putea primi oferte atat din interiorul trustului cat si din afara", a explicat Rosca.

UPDATE 2:
Conform Inpolitics, textul remis ieri angajatilor trustului Realitatea-catavencu suna asa: "Incepand de anul viitor, Grupul Realitatea-Catavencu se va concentra din punct de vedere strategic pe media digitala, prin consolidarea si dezvoltarea produselor tv, radio, online si digital signage. Ca o consecinta directa si imediata a acestei decizii strategice, de la 1 ianuarie 2010, Grupul nu va mai fi implicat in editarea publicatiilor Cotidianul si Business Standard. In acest moment, se poarta negocieri pentru vanzarea companiei Newsin". Din informatiile Inpolitics, revista "Academia Catavencu" scapa, deocamdata, de tavalug. Cit despre ziarul "Cotidianul", acesta ar putea fi preluat de Cornel Nistorescu si un grup de investitori apropiati ai acestuia, negocierile fiind in derulare.

UPDATE 1: Paginademedia anunta ca agentia de presa NewsIn ar urma sa fie preluata de actualul director general, Cosmin Popa. "Am ajuns la un acord de principiu si urmeaza sa ne intelegem. In aceasta eventualitate, agentia NewsIn va functiona independent de grupul Realitatea Catavencu", a declarat Popa in exclusivitate pentru paginademedia.ro, deocamdata nefiind stabilita viitoarea formula de actionariat si nici pretul de preluare.

Intr-un interviu acordat ieri Hotnews, Sorin Ovidiu Vantu anunta ca a luat decizia de a renunta definitiv la print si de a merge doar pe media electronica, acolo unde va investi cat este necesar pentru a-si mentine cota de piata sau chiar pentru a o mari. [S.O.Vantu: Voi renunta definitiv la print, merg doar pe media electronica]

Marti, Tiberiu Lovin anunta ca "Realitatea-Catavencu incepe sa se scufunde". In doua sedinte (luni si marti), conducerea trustului Realitatea-Catavencu a decis in mare soarta grupului de presa: "Vantu nu ne mai da bani si trebuie sa ne asteptam la ce e mai rau". Adica restructurari, reduceri salariale si inchiderea "unitatilor" neprofitabile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.